top of page

16 днів без насильства


27.11.20 – 10.12.20 в школі проводились заходи в рамках Усеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

27.11.20 для учнів 9-А класу відбулася онлайн просвітницька кампанія «Лабораторія Толерантності».

Захід відкрила представниця Програми ООН із відновлення та розбудови миру –Ганна Борова, яка зазначила важливість таких лабораторій для підвищення рівня соціальної згуртованості в громадах.Тренери Майа Берідзе та Яна Литовка розповіли про свій досвід волонтерства, познайомили учнів з ключовими поняттями толерантності, гендерної нерівності, інклюзії, стереотипів та їх впливу на суспільство. Під час Лабораторії учні користувались ресурсом Padlet, виконували інтерактивні вправи. На завершення заходу учні мали можливість створити з полімерної глини брелоки, які б символізували знання та навички отримані під час лабораторії.

 

Протягом тижня в режимах онлайн та офлайн були проведені виховні години за темами «Сім’я - простір без насильства», «Життя дається один раз», «Ми проти жорстокого поводження з дітьми».

Класні керівники ознайомити учнів з документами, які захищають їх права, запропонували з’ясувати основні причини насильства над дітьми в соціумі, сім ї. Молодші школярі переглянули тематичні відео «З чого починається безпека», обговорювали ситуації «Сам удома», притчу «Особистість», відображали свої ідеї у малюнках. Учні середньої ланки аналізували запропоновані ситуації, складали алгоритм дій для зупинення насильств. А старшокласники зняли флешмоб «Синя стрічка». Синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством і захищати дітей від нього.

25 переглядів
bottom of page