top of page

Доброволець - зразок відданості Батьківщині

11.03.24-15.03.24 у дистанційному форматі були проведенні виховні заходи, присвячені Дню українського добровольця. 

У цей день учні та вчителі закладу висловили свою подяку мужності та самовідданості тих, хто готовий віддати все заради блага України – учасникам добровольчих формувань.

Діти 1- 4 класів переглянули відео, на яких звичайні люди - кухари, фермери, вчителі – розповідали про те, як вони обрали шлях добровольця. Наприкінці виховних годин учні прослухали надзвичайно зворушливу пісню «Лист солдату». Учителі нашої школи закликали шанувати добровольців, які несли і продовжують нести важкий військовий обов'язок – захист суверенітету України.

Учні середньої та старшої ланки стали учасниками тематичних виховних годин «14 березня - День українського добровольця», «Україна це – ексклюзив». Учні 7-Б та 6-В  класів познайомилися  із поняттям «доброволець», дізналися про важливу роль добровольців у боротьбі за незалежність нашої країні, отримали інформацію про основні добровольчі батальйони України. Учні 9 класів узяли участь в інтелектуальній грі з історії добровольчих формувань.

Учні 5 – 9 класів відобразили відданість, мужність добровольців у своїх малюнках, кращі з яких були представлені на онлайн-виставці «Український воїн — наш захисник».

 

14.03.24 Кушнарьова М.В. запросила учнів 9-х класів до історичної вікторини «Україна єдина». Старшокласники мали змогу продемонструвати свої знання з історії виникнення добровольчих формувань у 2014 – 2024 роках, охарактеризувати види озброєння різних видів військ, пригадати тих, хто у вирішальний для України час зробив свій вибір – вибір на користь захисту нашої держави та цивільних людей. Учні, під час хвилини мовчання, віддали шану всім українцям та українкам, чия сміливість зберігає національну незалежність.

15.03.24 відбувся тематичний урок курсу «Захист України» для учнів  11 класу  «Як відроджувалася українська армія. Рік 2014»., присвячений Дню українського добровольця. Сторожев С.В. запропонував учнями дізналися, чому  саме 14 березня святкують День українського добровольця, розповів про історичні передумови державного свята. А головне, на уроці було доведено, що саме завдяки добровольчому руху тоді,  у 2014 році, було збережено Українську Державність, а також  була отримана можливість реформування, озброєння і збільшення Збройних Сил України.

16 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page