top of page

Дорожній рух – безпечний рух


01.05.23 - 05.05.23 у дистанційному форматі пройшли тематичні заходи, присвячені Тижню безпеки дорожнього руху.

Протягом Тижня класними керівниками 5 – 11 класів були проведені виховні години «Я – учасник дорожнього руху», «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай» Учителі, за допомогою демонстрації відеопрезентацій та тематичних мультфільмів, нагадали дітям та підліткам про необхідність виконання ПДР. Молодші школярі закріпили свої знання під час пізнавального квесту «Знавці правил дорожнього руху». Діти складали пазли та відповідали на різні запитання. Учні середньої та старшої ланки презентували алгоритми дій безпечної їзди на транспортних засобах, пропонували шляхи вирішення ситуацій задля усунення факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму. Учні 5 – 8 класів під час вікторини «Я – пішохід, знаю правила дорожні!» розглянули світлини щодо безпечної поведінки на вулиці, дорозі, пояснили як можна вирішити різні проблемні ситуації, пов’язані з дорожнім рухом.

 

Протягом тижня для учнів 5 – 6 класів пройшли тематичні уроки з основ здоров’я, інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут», предмету «Я досліджую світ», за темами «Безпека на дорогах», «Дорожній рух – безпечний рух», «Безпека на дорозі – безпека життя». Учителі 1 – 4 класів, Стовба О.В., Сімійон Н.В. запросили учнів до віртуальної мандрівки Країною дорожнього руху. Під час подорожі школярі мали змогу показати свої знання з правил дорожнього руху, розповісти про те, чи дотримуються вони відповідальної поведінки на дорозі, які дорожні знаки зустрічаються їм у повсякденному житті найчастіше. На кожній зупинці школярі виконали інтерактивні практичні завдання. На станції «Відгадайка» - розгадали загадки, на зупинці «Митець» - намалювали дорожні знаки, на етапі «Репортаж» - переглянули мультиплікаційні фільми. Свої думки щодо необхідності дотримання ПДР діти висловили під час виконання фінальної вправи «Коло ідей».

 

У рамках тижня безпеки дорожнього руху у школі відбулась онлайн - виставка малюнків «Безпека на дорозі». Учителі 1– 4 класів запропонували творчим учням початкової ланки відобразити свої ідеї, поради щодо ПДР у малюнках. Діти закликали однолітків дотримуватися правил дорожнього руху, ні в жодному разі не порушувати їх. Ми сподіваємося, що учні після відвідування виставки стануть більш відповідальними пішоходами.

 

03.05.23 для учнів 2 класів пройшла гра «Твій друг – безпечний рух!». На початку заходу за допомогою кросворду діти дізналися про тему виховного заходу. Школярі розповіли вірші, продемонстрували, намальовані власноруч, дорожні знаки та наголосили про важливість їх вивчення, задля збереження життя та здоров’я кожного з нас, переглянули фрагмент мультиплікаційного фільму «Увага! На дорозі – діти!», під час якого пригадали основні правила дорожнього руху. Під час виконання практичних вправ діти поділилися один з одним власними прикладами ситуацій, пов’язаних із дорожнім рухом. Під час виконання вправи «Дозволено, заборонено», за допомогою сигнальних карток червоного і зеленого кольору, визначили правильне і не правильне твердження, яскраві малюнки допомогли розгадати всі загадки про транспортні засоби, учні поділися власним досвідом пішохода. Наприкінці заходу класні керівники Дащенко А.О. та Клименко А.В. подякували дітям за успішне виконання завдань гри, вміння працювали дружно й нагородили маленьких гравців медаллю «Найкращі знавці дорожнього руху».

3 перегляди
bottom of page