top of page

Краща мова єднання

21.02.24 – 22.02.24 у школі відбулося справжнє свято – свято рідної мови.

Діти із задоволенням змагалися один з одним, розгадували ребуси, кросворди, збирали прислів'я про рідну мову. А ще, декламували літературні композиції найвідоміших українськів поетів.

Учні середньої і старшої ланки працювали над створенням хмаринок слів, на інтерактивній дошці писали свої думки за темою «Яка наша мова».

 

21.02.24 учителі-філологи у дистанційному форматі провели тематичні уроки і виховні заходи до Міжнародного дня рідної мови.

Для 5-А класу Дружина К.Г. підготувала мовознавчу гру «У царстві української мови». Учні ознайомилися з історією виникнення свята, читали вислови відомих людей про мову. За допомогою цікавих запитань і завдань юні мовознавці змогли перевірити та вдосконалити свої знання з української мови. Для майбутніх випускників Ксенія Григорівна провела практикум «Розмовляю українською грамотно!». Одинадцятикласники продемонстрували свої знання з української мови, за допомогою інтерактивних тренажерів визначили найбільш поширені помилки, яких вони припускаються у повсякденному спілкуванні. Учні опрацювали фрагменти шоу «Танці з зірками» і виявили помилки, які зустрічаються у мовленні телеведучих та презентували творчі проєкти «Як потрібно говорити, щоб тебе не слухали, а чули».

Для учнів 5 – Б, 7 –У класів Гриценко О.П. провела інтелектуальну гру «Краща мова єднання». Діти переглянули відео про історію свята, розгадали ребуси, загадки, склали слова з найдовшого слова української мови, пограли у гру «Називай швидко українською», поміркували над питанням, чому необхідно знати мову своєї держави.

Для учнів 6-х класів Сазонова Н.В. запропонувала розважально-інтелектуальну гру «Солов’їне шоу» та квест «У пошуках розумного пера». Учні поринули у світ багатства та краси рідної мови, продемонстрували свої знання з орфографії, орфоепії, лексикології та фразеології.

Для учні 7 – 8 класів Мураль О.Є. організувала роботу майстерні творчого письма «Коли прокидаються слова».  Учні долучилися до дсикусії про виникнення мов та мовлення, переглянули відео «Як з’явилися мови», «Факти про українську мову», продекламували вірші Н. Красоткіної «Слово», поета-воїна Максима Кривцова, працювали в мінімайстерні «Слова творять в світі справжні чудеса», слухали пісню «Мова вітру» із популярного анімаційного фільму «Мавка».

0 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page