top of page

Наші права - це наше майбутнє!


06.02.23 – 10.02.23 у дистанційному форматі пройшов Тиждень правового виховання.

Протягом тижня класні керівники 1 - 11 класів підготували та провели виховні години «Закон обов’язковий для всіх», «Права дитини - права людини», «Я - громадянин правової держави», «Права і обов’язки громадян України». Учні пригадали основні права дитини, повторили механізмами їх урегулювання та захисту, назвали дату, коли було ухвалено Загальну декларацію прав людини. Під час заходів діти розповіли про те, як можна захистити себе, свою гідність, назвали обов’язки, які є в учнів. Різні статті щодо прав дитини були заховані у загадках, різних вправах: «Пізнай Конституцію», «Справедливість», «Так чи ні», «Хмаринка слів». Зацікавленість дітей та підлітків викликало розв’язання ситуативних задач щодо порушення прав дитини.

 

Протягом тижня був проведений конкурс малюнків серед учнів 1 – 4 класів «Я маю право на…». У своїх роботах діти продемонстрували, які особливі значення мають правові відносини, обов’язки у суспільстві, закликали правильно реалізовувати свої права та законні інтереси, наголосили на тому, що кожен громадянин повинен добре знати Конституцію своєї держави, розуміти, виконувати її установи. Усі роботи вийшли яскравими, цікавими, несхожими одна на одну. Запорошуємо до перегляду кращих малюнків.

 

У рамках Тижня для старшокласників пройшли тематичні уроки з основ правознавства, курсу «Громадянська освіта» за темами: «Взаємні права й обов’язки батьків та дітей», «Свобода, етика і відповідальність». Учитель Деркач А.Г. підготувала цікави теоретичні матеріали і практичні завдання, за допомогою яких нагадала учням про те, що батьки та діти зобов’язані не тільки не порушувати права інших, а й не забувати про виконання матеріальних та моральних обов’язків. Під час уроку старшокласники проаналізували окремі статті Сімейного кодексу, ознайомилися з визначенням понять: «право на інформацію», «свобода інформації», «журналістська етика». Учні спробували розв’язати юридичні задачі, виконали низку практичних вправ «Бінго», «Снігова куля», «Сімейний суд», «Я і етика», обговорили життєві ситуації, переглянули відеоролики «Правові цінності сім’ї», «Свобода слова», фільми на правову тематику «Конвенція про права дитини». Родзинкою уроків стали повідомлення, підготовленні заздалегідь, щодо свободи цінностей людини у сучасному житті.

 

07.02.23 для учнів 5 класів були проведені правові вікторини «Знай свої права, дитино!». Для участі у заході діти підготували вірші. Вікторина містила у собі декілька турів із різноманітними завданнями: «Допиши Конвенцію», «Бліц», «Правові розумники», «Чи добре я запам’ятав свої права», «Казкова». Учні доповнювали незакінчені речення, працювали з сигнальними картками, розповідали про, намальовані власноруч, правові знаки, коментували порушення прав казкових героїв. Наприкінці заходу школярі висловили свої думки щодо значення свідомих правових відносин у соціальному середовищі.

2 перегляди

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page