top of page

Скажемо насильству: "Ні!"


02.10.23 – 06.10.23 у дистанційному форматі пройшов Тиждень морально – етичного виховання.

Класні керівники 1 – 11 класів провели тематичні виховні години «Захист дітей від насильства та жорстокого поводження», «Скажемо – «ні» насильству над дітьми», «СТОП - булінг», «Що таке булінг?» «Булінг. Причини, наслідки та шляхи боротьби з насиллям», «Булінг серед підлітків: відповідальність і наслідки», «Протидіємо тиску та маніпуляціям», «Урок Доброти».

Під час виховних заходів, учні визначилися з поняттям «насильство», його видами та проявами, працювали над розвитком навичок конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування, формуванням співчутливого ставлення до жертв насилля та навичок надання і отримання допомоги.

Класні керівники старшої школи запропонували старшокласникам попрацювати над розвитком навичок профілактики і протидії насильству, а саме: ефективного спілкування, співпереживання, розв’язання конфліктів, протидії соціальному тискові, адвокації і захисту, самоусвідомлення і самооцінки, аналізу проблем і прийняття рішень, критичного мислення, самоконтролю, керування стресом, мотивації успіху і гартування волі.

 

02.10.23 – 06.10.23 учні 7-х класів створили власноруч ілюстрації до усного журналу «Ні! Насиллю!». Семикласники, під керівництвом Деркач А.Г., творчо працювали напередодні Міжнародного дня ненасилля.

Під час роботи автори журналу поглибили власні знання про насильство: його прояви, види та способи можливого уникнення, а також запропонували для перегляду всім охочим яскраво оформлені сторінки журналу, читачі мали змогу навчитися толерантному ставленню до оточуючих, закликати всіх бути гідними, неповторними.

Протягом тижня учні 10 – Б класу долучилися до створення фото-колажів «Я проти насильства».

4 перегляди
bottom of page