top of page

Український доброволець - взірець патріотизму


13.03.23 - 17.03.23 у дистанційному форматі пройшли виховні заходи, тематичні уроки, ранкові зустрічі, присвячені Дню українського добровольця.

Протягом тижня класні керівники 1 – 11 класів провели виховні години «Українські добровольці. Життя до та після», «Збережемо землю разом», «Ми полишили все і взяли зброю», «Хлоці – майбутні герої». Під час годин спілкування учні ознайомилися з історією виникнення пам’ятної дати, коли було запроваджено Деньу українського добровольця. Діти дізналися про добровольчі батальйони, згадали імена загиблих земляків – добровольців, переглянули відеоролики «Сила незламності», «Доброволець – честь і відвага», «Герої нашого часу», намалювали малюнки, продекламували вірші, взяли участь у патріотичній вікторині «Об’єднай Україну». Старшокласники підготували повідомлення «10 фактів про українських добровольців», «15 інтерв’ю з добровольцями», у яких розповіли про військовий шлях бійців. Учні та вчителі хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих під час широкомасштабного вторгнення російських військ на Україну.

 

14.03.23 для учнів 4 – В класу було проведено урок мужності «Український дух незламності». Захід для школярів розпочався із виконання Державного Гімну України. Під час виховного заходу, діти пригадали, коли саме відзначається свято, розповіли вірші, занурилися до віртуального 3D – туру історичним музеєм просто неба історико-культурного комплексу «Запорізька Січ», який розташований на острові Хортиця у місті Запоріжжя. Під час екскурсії діти мали змогу відчути, навіть через екран, справжній дух козацьких часів, побачити як саме жили козаки, дізнатися про їхній побут, військове озброєння. Також школярі ознайомилися з найвідомішими добровольчими формуваннями АТО та шевронами добровольчих батальйонів, згадали імена загиблих земляків – добровольців, які з початком повномасштабної російсько – української війни стали на захист територіальної цілісності України. Діти поділилися думками, щодо значення у їхньому житті подвигу сміливих дівчат та хлопців – добровольців. Дякуємо нашим захисникам, які ціною свого життя боронять нашу країну до останнього!

 

Протягом тижня учителі історії провели для учнів середньої та старшої ланки уроки мужності «Гідності революцію герої творили, волю свою й незалежність вони боронили». Школярі здійснили історичний екскурс у героїчне минуле нашої країни, більше дізналися про добровольчий рух в Україні. Також, учням було презентовано книгу Бориса Білика «Героями не народжуються», в якій відображені життєві історії українських бійців сучасної російсько – української війни. Діти створили історичний альманах «Воїни духу», переглянули онлайн-проєкт «Доба пам'яті», у межах якого ветерани, волонтери, громадські діячі розповідали про події військового конфлікту на сході України, історію українських добровольчих формувань. Наприкінці уроку мужності учителі та учні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих героїв.

 

14.03.23 усіх учнів, батьків, учителів було запрошено до онлайн-виставки малюнків «Мужність, патріотизм, пам’ять бійців-добровольців». На виставці представлені найкращі роботи талановитих учнів 5 – 7 класівнашої школи (керівник – учитель мистецтв Степанова Я.В.). У своїх малюнках діти намагалися передати мужність та героїзм захисників незалежності, воїнів – добровольців, які готові пожертвувати власним життям задля свободи та територіальної цілісності України. Яскраві патріотичні дитячі роботи втілюють патріотизм учнів, ілюструють національний дух, вселяють віру в мирне майбутнє, якого ми всі так прагнемо.

1 перегляд

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page