top of page

Велична слава Кобзаря

 04.03.24 - 08.03.24 у дистанційному форматі були проведенні заходи, присвячені 210-й річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Протягом тижня діти занурилися у світ творчості Тараса Шевченка.

Виховні години «Шевченкові думки переживуть віки»,  «Єднайте душу словом Кобзаря» стали важливим етапом у вивченні біографії та творчості великого поета.

Учні початкової ланки захоплено декламували вірші Кобзаря, свої знання про його славетний творчий шлях показали під час вікторини «Хто я?». ().

Родзинкою тижня став творчий проєкт Кравцової І. (4 – А). Дівчинці вдалося намалювати портрет Шевченка та висловити подяку великому майстру слова за його спадщину.

Творчість Тараса Григоровича залишається актуальною й через 210 років від його народження. Учні початкової школи мали можливість насолодитися сучасним виконанням творів Тараса Шевченка у піснях відомих українських співаків.

Учні 4-В класу переглянули мультфільм за віршом «Садок вишневий коло хати», у якому побачили життя звичайних кріпаків в мультимедійному форматі.

 

Учителі української мови та літератури, зарубіжної літератури підготували для учнів 5 – 11 класів незвичні уроки, присвячені життю та творчості великого Кобзаря

Гриценко О.П. підготувала для учнів 5-В, 7-Б, 7-У та 8-А класів справжнє літературно-музичне свято «Шевченко - наш сучасник». Учні відвідали віртуальну виставку картин митця, прослухали алюзії на вірш Тараса Шевченка «Думи» від Артема Пивоварова у виконанні юного бандуриста Павла Максименка, діти говорили про те, яким вони знають письменника, чому його вважають сучасником.

Сазонова Н.В. запропонувала учням 6-х класів стати  учасниками у квеста «Найкращий знавець життя і творчості Тараса Шевченка». Діти розв’язували анаграми, добирали асоціації, розрізняли міфи та факти про видатного українського письменника.

Мураль О.Є запросила учнів старшої ланки до літературно-музичного свята «Поет знайшов для кожного годину...». Школярі подивилися фрагменти із фільмів «Таємниця генія Шевченка»» та «Тарас. Повернення», дізналися як поет міг святкувати день народження студентом Петербурзької Академії мистецтв та перебуваючи на засланні.

Учнів зацікавила інформація про улюблені страви Шевченка, вони подивилися відеорецепт страви «Борщ з карасями», якою би пригощав поет гостей, якби запросив на свій день народження. Діти прослухали відеовірша «Світає, край неба палає...» (уривок з поеми «Сон»)  та обрали подарунки для поета. Родзинкою свята стало створення учнями фрейму «Даруємо. Бажаємо». Ось такий віртуальний ювілей відвідали старшокласники.

8 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page