top of page

Вивчаємо. Знаємо. Виконуємо


17.10.22 – 21.10.22 у дистанційному форматі були проведені заходи у рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності.

Протягом тижня під час виховних годин «Ігри з вогнем дуже небезпечні!», «Безпека людини!», «Надзвичайні ситуації: як себе поводити», «COVID-19-новий виклик для всього світу», «Безпечні канікули», класні керівники 1-11 класів нагадали учням інформацію щодо основних принципів безпечної поведінки людини у природному та соціальному середовищах. Під час годин спілкування, школярі виконали практичні вправи: «Вогонь: друг чи ворог?», «Вибухонебезпечні предмети», «Безпечний інтернет», «Дорога не для забав», «СOVID: міфи та факти». Дізналися, про те, як себе поводити, щоб оминути біду, згадали правила захисту життя, склали схеми-пам’ятки, переглянули тематичні відеоролики, виконали завдання віртуального квесту, відгадали запропоновані загадки, продекламували вірші і твори-роздуми. Після проведених заходів учасники дійшли висновку, що нічого немає важливішого за життя.

 

Протягом тижня для учнів 5 – 10 класів були проведені онлайн заняття з питань пожежної безпеки, запобігання ризикам, пов'язаним з вибухонебезпечними чи підозрілими предметами, правил поводження з такими предметами та діями під час сигналу «Повітряна тривога».

Учителі з основ здоров'я, інтегрованого курсу «Здоров'я, безпека та добробут», предмету «Захист України» ознайомили учнів із онлайн-курсом «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій», запропонували переглянути відеоурок з мінної безпеки «Обережно: міни» на освітній онлайн-платформі «Зрозуміло!» та дізнатися про різні види вибухових пристроїв, правила безпечної поведінки у разі їх виявлення.

Під час проведення тематичних уроків, Сімійон Н.В. та Парфьонова Н.А. використовували матеріали Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики

 

21.10.22 учнів 5-А класу запросили взяти участь в інтелектуальній грі «Безпечне довкілля». Під час заходу п’ятикласників чекало багато цікавих і пізнавальних завдань, у яких вони змогли продемонструвати свої знання і вміння, розповісти про те, як правильно діяти у надзвичайних ситуаціях. Під час виконання першого завдання «Зізнання», діти по черзі розповідали про одну небезпечну ситуацію зі свого життя та про те, як вони вирішили проблему без шкоди для свого життя та здоров’я. Під час наступного етапи гри «Загублені вирази», п’ятикласники складали правильні вислови щодо правил пожежної безпеки. На наступному завданні «Продовжуй вірш», учасники додали віршовані фрази. До заходу завітав «справжній» поліцейський (Зінченко К.), який нагадав школярам про необхідність завжди виконувати правила дорожнього руху. Під час підготовки до заходу учні отримали домашнє завдання - намалювати вигаданий дорожній знак та підготувати його презентацію. Учні підготували забороняючи, попереджувальні знаки щодо збереження навколишнього середовища, тварин, не забули й створити знак «Тут можна їсти морозиво» та «Тут можна кататися на велосипедах, скейтах, роликах». Організатори заходу впевнилися, що діти знають як убезпечити себе від негараздів та небезпечних ситуацій.

14 переглядів
bottom of page