top of page

Не загасити пам’яті вогонь


06.05.2021 – 07.05.2021 в школі пройшли виховні заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Учні 1–4 класів відвідали віртуальний історичний кінозал, де ознайомилися з подіями 1939 – 1945 років.

Учні 2–Б, 2–В, 3–Б класів під час відвідування краєзнавчого музею дізналися про подвиг нашого народу в ті далекі важки часи. Дітлахи мали змогу подивитися на особисті речі фронтовиків, зразки озброєння та амуніції, кінокамеру, апаратуру зв’язківців, оригінальні фотосвітлини, листівки та плакати. Хлопці та дівчата вшанували пам’ять воїнів, загиблих під час другої Світової війни, поклавши квіти – знак пам’яті та поваги – біля Вічного вогню, Братської могили партизанів, зокрема, Карнаухова М.І., командира партизанського загону.

Для учнів середньої школи були проведені онлайн- уроки пам’яті «День пам’яті та надії», «І подвигам не буває забуття», «Роками ніколи пам’яті не стерти», на яких класні керівники висвітлили події Другої світової війни та бойовий шлях, що пройшов український народ за 1939-1945 роки. Учні переглянули відео про важливість для людства Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги у Другій світовій війні, ознайомились з історичними фактами про участь дітей в історичних подіях.

 

07.05.2021 учні закладу долучились до акції «Маки пам'яті», під час якої створювали маки – національний символ пам'яті українців, загиблих у Другій світовій війні.

Червоний мак - символ пам'яті про тих, хто загинув в усіх війнах минулого. Дизайн символу «мак пам’яті» розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

Учні 6 класу брали участь в майстер-класі з виготовлення маків, а початковці малювалина папері символ героїчного незабутнього подвигу солдат, які ціною свого життя врятували світ від ницизму.

16 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page