top of page

Афганістан болить в моїй душі


13.02.23 – 17.02.23 у дистанційному форматі пройшли виховні заходи, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Протягом тижня класні керівники 8 - 11 класів провели виховні години «Біль Афганської війни», «Біль пам'яті», «Ціна чужої війни». Школярі ознайомилися з історією виникнення пам’ятної дати, перебігом подій під час перегляду документальних та художніх фільмів, присвячених подіям локальних війн і збройних конфліктів на території 16 іноземних держав. Старшокласники обговорили побачене, продекламували вірші, розглянули таблицю з найголовнішими фактами про війну в Афганістані, згадали імена усіх героїв, які відстоювали незалежність інших держав, прослухали повідомлення однокласників про історії з життя воїнів-інтернаціоналістів, що повернулися додому живими, хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих.

 

15.02.23 для учнів 11 – Б класу був проведений урок мужності «Порох афганських доріг». Старшокласники під час уроку розповіли про складні та неоднозначні подій в Афганістані 1979-1989 років, поіменно згадали імена всіх загиблих, які проходили службу в цій країні, переглянули документальні відеофрагменти про Афганську війну, взяли участь у диспуті «Чому ми повинні пам’ятати про цю подію?» «Що для мене значить ця війна?», продекламували вірші, розглянули світлини пам’ятників, які присвячені героям-солдатам, схилили голови у скорботній хвилині мовчання, вшанувавши пам’ять тих, хто залишився в афганських ущелинах назавжди.

0 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page