top of page

Безпечна подорож до країни Інтернет


06.02.23 – 10.02.23 у дистанційному форматі пройшли виховні заходи у рамках Тижня безпечного Інтернету.

Учитель інформатики, Пристинська О.С., підготувала цікаві тематичні уроки «Дії з об'єктами в графічному редакторі», Створення зображень за власними алгоритмами в середовищі Скретч», «Пошук інформації в Інтернеті. Достовірна інформація. Авторське право. Безпечна робота в інтернеті», «Алгоритми з розгалуженням. Неповне розгалуження». Учні 2 – 4 класів мали змогу ознайомитися з поняттям «об’єкт» у програмуванні, властивостями об’єкта, алгоритмом створенням програмних об’єктів у Scratch. Діти виконали й практичні вправи: «Інтернет», кросворд, «Інформація», «Графіка», «Асоціативний кущ» тощо. Із задоволенням зіграли у гру «Подія», створили у середовищі Scratch проєкт за наданим сценарієм. Наприкінці уроку із хмаринки слів учні виписали нові поняття та пояснили їх значення.

Учні 5 – х класів долучилися до онлайн-виставки малюнків «Безпека в Інтернеті» під керівництвом учителя з інформатики Помелило О.С.

 

Учитель інформатики, Перейма В.В., підготував для учнів 8 - 11 класів тематичні уроки «Інфографіка», «Правила безпечного інтернету», «Стоп фейк». Школярі згадали правила та норми, яких слід дотримуватися під час використуання сервісів Інтернету, розглянули вимоги щодо публікацій відео та фото, зокрема у військовий час. Під час проходження тесту «Правила безпечного користуванням Інтернетом» пригадали основні правила безпечної роботи в Інтернеті. Ознайомилися з поняттям «медіаграмотність» під час перегляду відеороликів «Боротьба з фейками», «Інфоманіпуляції», «Фактчекінг», виконали практичну вправу зі створення листівки «Safer Internet Day».

Гайдар С.О., підготував для учнів 5 - 7 класів тематичні уроки з інформатики «Етикет електронного листування. Правила безпечного користування електричною скринькою», «Основні ознаки спаму й фішингу», «Безпечне користування Інтернетом». Школярі відправилися у подорож світом Інтернету, ознайомилися з неформальним кодексом поведінки, за яким регулюється спілкування між користувачами, з адресними книгами і розсилками, дізналися про сучасні сервіси Інтернету, про те, що таке хмарні технології, онлайн-перекладачі . Виконали завдання міні-квесту «Стежками безпечного Інтернету», опрацювали схеми «Спам чи фішинг», переглянули відеоролик «Електронна скринька», розглянули правила створення надійних паролів для власної поштової скриньки, провели редагування тексту листа, створили математичну модель населення країни за допомогою табличного процесора.

6 переглядів
bottom of page