top of page

Чорні крила біди

11.12.23-15.12.23 у дистанційному форматі були проведені заходи, присвячені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Протягом тижня Штомпель О.П., Сімійон Н.В. – учителі географії, основ здоров’я, провели для учнів 5 – 11 класів тематичні уроки: «Віртуальний Чорнобиль», «Чорнобиль – це наша пам’ять, наша біль».

Діти дізналися про справжніх героїв, тих, хто своїм життям врятував Україну й світ від ядерної катастрофи. Чорнобильська аварія – це реальний приклад самовідданості, жертовності й героїзму її ліквідаторів.

Старшокласники розповідали про потенційну небезпеку радіації для усього живого. Учителі запропонували дітям запам’ятати радіаційно-гігієнічні навички.

Наприкінці уроків учителі та учні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Учитель мистецтва запропонувала учням 7 – 9 класів відобразити свою шану, повагу до ліквідаторів аварії на ЧАЕС за допомогою звичайних олівців та фарби. Кращі роботи були представлені на онлайн-виставці «Чорні крила біди».

 

14.12.23 учителі початкових класів під час Ранкових зустрічей розповіли школярам про справжній подвиг мужніх та самовідданих людей, героїзм, патріотизм і професійну майстерність тих, хто ліквідував наслідки аварії на Чорнобильській АЕС.

Діти дізналися чому необхідно пам’ятати про страшні події 14 грудня 1986 року, коли сталася найбільша техногенна аварія в історії людства. Під час вибухів на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС сумарна радіація ізотопів, викинутих у повітря, становила в 30–40 разів більше, ніж під час вибуху бомби в Хіросімі у 1945 році.

Під час проведення виховних годин «Чорнобиль - біль нашої Землі» вчителі та учні виражали щирі слова подяки та шанування усім ліквідаторам за їх мужність, а також вшановували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто помер унаслідок цієї трагедії.

 

 

 

2 перегляди

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page