top of page

Екологічна безпека Землі


17.04.23 – 21.04.23 у дистанційному форматі пройшли, виховні заходи, ранкові зустрічі, тематичні уроки, присвячені Міжнародному дню Землі.

Протягом тижні класні керівники 1 – 11 класів провели виховні години «Чисте місто, чиста ріка, чиста планета», «Який слід залишила людина. Проблеми ресурсозбереження, «Земля – наш спільний дім». Під час годин спілкування школярі ознайомилися з екологічними проблемами нашої планети, дізналися про те, які фактори впливають на стан навколишнього середовища.

Старшокласники підготували цікаві інформаційні повідомлення про способи збереження природи, створили пам’ятки «Шляхи збереження нашої Землі».

Молодші школярі поринули у віртуальний світ екологічної гри «Стежками природного краю», під час якої із задоволенням прослухали мудрі казки тітоньки Сови, яка розкрила цікавий світ царств живої і неживої природи. Дітлахи виконали низку практичних інтерактивних завдань: «Екологічний ланцюжок», «Дослідники», «Планета міркувань».

Учні середньої ланки розгадали кросворд і анаграми, щоб відшукати ключове слово, продекламували вірші про природу, пригадали природничі приказки. Під час перегляду відеороликів «Світ навколо нас», «Сучасна екологія» діти ще раз пригадали, що саме від діяльності людини залежить стан навколишнього середовища.

Бережіть Землю! Будьте їй друзями.

 

Протягом тижня, під керівництвом учителя мистецтв Степанової Я.В., учні нашої школи долучилися до онлайн-виставки малюнків «Моя планета – Земля». У свої малюнках діти показали власне бачення єднання людини та природи. Це дві складові, які не можуть існувати одна без одної. У своїй творчості учні намагалися відобразити любов до планети та усього живого, закликали любити природу, оберігати її.

 

21.04.23 Учитель географії Штомпель О.П. провела для учнів 9 – А класу тематичний урок «Відновимо нашу землю». Під час уроку учні дізналися про форму, розміри, особливості руху Землі, розібрали основні види та чинники забруднення довкілля. Готуючись до уроку школярі підготували повідомлення про основні екологічні проблеми забруднення середовища та вплив деяких хімічних забруднювачів на здоров’я людини, а під час виконання практичних вправ: «Globingo», «Колесо думок», «Світ навколо нас» більше дізналися про основні види забруднень довкілля України та взаємодію природи і людства. Старшокласники дійшли висновку, що майбутнє планети в їхніх руках.

Учителі біології Цокурова О.Ю., Солонина С.А., провели тематичні уроки «Земля навколо нас», «Гриби Червоної книги України» для учнів 6 – 8 класів. Під час уроків учителі запропонували розглянути таблицю взаємозв’язків живої і неживої природи, щоб дізнатися який вплив мають природні ресурси на планету, які гриби занесені до Червоної книги України. На уроці учні виконали випробування екологічного квесту «Подорож планетою Земля», а саме: розгадали кросворд, склали пам’ятку «Заходи для збереження довкілля та Всесвіту в цілому», побували у ролі екологічних дослідників, надаои відповіді на ряд запитань.

 

Протягом тижня класні керівники 1 – 4 класів провели тематичні уроки з предмету «Я досліджую світ». Під час уроків діти познайомилися із способами охорони природи, поговорили про те, яку роль відіграє природа у житті людини. Учні – помічники вчителя підготували цікаві повідомлення «Екологія рідного краю». Для школярів учителі підготували гру-подорож, під час якої разом із казковими героями діти відгадали загадки, розповіли вірші, намалювали малюнки, виконали завдання практичних вправ: «Асоціативний кущ», «Природні та фізичні явища», «Клімат та екологічні загрози», «Так чи Ні».

 

19.04.23 – 20.04.23 Учні 8 класів відправилися у цікаву подорож. На початку заходу, за допомогою ребусу, школярі дізналися, що на них чекає подорож сторінками Червоної книги України. Перший розділ «Лісові гриби» відкрили для своїх однокласників юні дослідники Рубцова Т. та Гриценко К., вони розповіли про рідкісний вид грибів – Склеродерма зірчаста. Учасники мандрівки розподілили запропоновані на світлинах гриби за їх призначенням. До наступного розділу «Тварини» учасників запросили експерти Акбар А. та Ігнатенко А., які розповіли про найяскравішу тварину класу земноводних – Саламандру плямисту. Юні мандрівники вдало впоралися із завданням цього розділу – правильно розпізнали голоси екзотичних тварин. На наступному етапі подорожі науковці Крюков А. й Олійник А. розповіли про проведене дослідження щодо рослини Цикламен діти наголосили на тому, що вона лікує від різних захворювань. Погорєлова Є., Кальмар К., Козакова Д., Івакіна М., Комашевська В. та Воробйова В. продемонстрували квіти зроблені власноруч із побутових відходів. Мальовничими пейзажами прикрасили сторінки Червоної книги митці та фотоаматори Мізенко С., Страх О., Літвінова О. та Шандура А. На завершення подорожі учні мали змогу поділитися думками та пропозиціями щодо шляхів збереження грибів, рослин та тварин.

14 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page