top of page

Пам'ятай про Крути

29.01.24  – 02.02.24 у дистанційному форматі були проведенні заходи, присвячені Дню пам’яті Героїв Крут.

Протягом тижня, під час Ранкових зустрічей та виховних годин за темою «Крути - невгасимий вогонь української волі», учні молодшої ланки дізналися про події 1918 року. Про те як молоді українські студенти віддали своє життя, захищаючи Київ від більшовицького наступу під залізничною станцією «Крут». Юні захисники незалежності протистояли багатотисячній більшовицькій армії, яка намагалася захопити Київ. Вшанування пам’яті загиблих героїв завершилося хвилиною мовчання.

Під час виховних заходів учні 5 – 8 класів розглянули поетичні та радянські міфи про Крути та пригадали літературних героїв і персонажів із кіно та мультфільмів, які самотужки намагались протистояти численним ворогам.

Старшокласники переглянули стрічку історичного фільму «Крути 1918». Після її перегляду учні провели паралелі із сучасною ситуацією й висловили свої думки під час створення проекту «Генетичний код».

Молодші школярі та учні середньої і старшої ланки відтепер знають, що битва під Крутами – символ героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність України.

 

29.01.24 був проведений тематичний урок «Квіти у полі, там де Крути». Учитель історії Штомпель О. П. задала учням випереджувальне завдання, старшокласники працювали у двох групах. Вони готували історичний та літературний матеріал про події1918 року біля станції Крути.

Під час уроку представники першої групи розповіли однокласникам про хоробрість та жертовність крутянців, які і зробили їх символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Друга група виступила з літературним блоком, вони підготували інформацією про низку міфів, один із найпоширеніших був про те, що армії Муравйова протистояли 300 слабко підготованих студентів і гімназистів.

Учні 7 – Б і 9 – Б класів долучилися до обласного онлайн-уроку «Пам’яті Героїв Крут», під час якого дізналися про ключові моменти бою під Крутами. Запам’ятали, що вся слава й пам’ять дісталася Студентському куреню – як і думка, що всі вони полягли в тому бою, а також, що насправді багато крутян зробили військову й не тільки кар’єру. Долі декого врешті склалися суперечливо. Багато хто дожив до поважного віку.

Протягом тижня учні 8 – Б класу під час уроку трудового навчання виготовили листівки на честь Героїв Крут. Майстер-клас із виготовлення символічних поробок підготував для них учитель технологій Аксьонов О.С.

6 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page