top of page

Праця - основа життя


10.04.23 – 14.04.23 у дистанційному форматі були проведені виховні заходи у рамках Тижня трудового виховання.

Протягом тижня класні керівники провели виховні години «Сонце прикрашає землю, а людину праця», «Безпека навколишнього середовища», «Вибір професії – вибір долі», «Безпечне довкілля», «Хто я? Яким я себе бачу через 6 років?», «Чиста планета». Під час годин спілкування школярі ознайомилися з формуваннями екологічної культури, із взаємозв’язком природних об’єктів, з правилами бережливого ставлення до природи. Учителі розповіли про зміст і значення праці людей різних професій, учні відповіли на запитання екологічних і профорієнтаційних вікторин, розповіли вірші. Молодші школярі намалювали свої майбутні професії, відгадали загадки пов’язані з предметами праці, переглянули відеоролики «Здоров’я природи – здоров’я людини», «Екологія планети», мультфільми про різні професії та презентації «Всі професії хороші - вибирай на смак. Учні 5 – 8 класів під час тестового опитування «Ким я себе бачу у майбутньому» дізналися про нахили до певних професій. Старшокласники презентували свої дослідницькі роботи і розповіли про те, що вони роблять за для збереження чистоти довкілля.

 

Протягом тижня Мозгова Л.М, учитель технологій провела для дівчат 5 – 7 класів тематичні уроки «Пасхальна весна». За допомогою майстер-класу з виготовлення пасхальних виробів, зразків у малюнках та алгоритмів декорування, юні майстрині з різних матеріалів (курячі яйця, крупи, бісер, клей, ножиці) виготовили справжні українські писанки, у які вклали не тільки творчість, а й фантазію, старанність, акуратність, витонченість, любов і повагу до народних традицій.

Аксьонов О.С., провів для хлопців 8 – х класів тематичний урок з трудового навчання «Обробка деревини різними способами». Під час уроку школярі ознайомилися з обладнанням для різьблення по дереву, видами та способами вибору конструкційних матеріалів, навчились розраховувати матеріал, з якого буде виготовлятись виріб, розпізнавати деревину за текстурою і кольором, виконали низку практичних вправ: «План – схема», «Властивості деревини», «Креслення», «Ескіз виробу», пригадали правила безпеки.

 

12.04.23 – 13.04.23 для учнів 6 – У, 6 – В класів були проведені інтелектуальні ігри «Світ професій», «Професія майбутнього». Захід було розпочато з декламування учнями віршів про різноманітні професії.

Діти дізналися про тему заходу за допомогою кросворду. Під час ігри, виконали практичні завдання: «Людина і професія» (відгадали професію та обрали необхідні інструменти, які стосуються певної спеціальності), «Вгадай професію» (назвали професії, які найбільше відповідають поданим характеристикам), «Колесо Блума» (поділилися думками за темою гри), «Інформатика в професіях» (розподілили професії за класифікацією).

Учні – асистенти вчителя підготували цікаві повідомлення про професії майбутнього, вони розповіли однокласникам про фахівців, які пануватимуть у світі через 5 – 10 років. Наприкінці заходу класні керівники: Кеся Л.М., Сімійон Н.В., поділилися своїми враженнями від знань учнів та вручили віртуальну медаль «Найкращі знавці професій».

7 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page