top of page

Ми майстри - умілі руки

08.04.24 - 12.04.24  у дистанційному форматі були проведені виховні заходи у рамках Тижня трудового виховання.

Під час проведення годин спілкування, уроків позакласного читання, квестів та Ранкових зустрічей за темами: «Сонце прикрашає землю, а людину праця», «Ким бути?», «Калейдоскоп професій», «У світі тисячі професій, знайду улюблену свою», учні 1-4 класів із задоволенням розгадали ребуси, кросворди та загадки, дізналися про різноманітні професії та їхні особливості. У кінці заходів подивилися цікаві мультфільми про різних за фахом людей, дізналися які якості, здібності треба мати щоб у майбутньому вдало обрати професію по душі.

Учні середньої ланки з великим ентузіазмом поділилися своїми мріями стосовно майбутньої професії, обговорили професії батьків та їхнє значення для суспільства. У 6 – Б класі діти розв’язали «Формула вибору професії», вони подорожували світом сучасних професій, пройшли онлайн тест «Яка професія мені підходить?», зіграли в онлайн гру «Професії» за допомогою інтерактивної платформи Kahoot.

Учні старшої школи відвідали Дні відкритих дверей Державного навчального закладу «Сєвєродонецьке вище професійне училище», Національного університету «Одеська морська академія», Київського національного університету імені Тараса Шевченка тощо. Старшокласники дізналися про: умови вступу у 2024 році, переваги навчання та перспективи для студентів; ознайомилися із народним класифікатором професій та з науковим обладнанням, напрямами сучасних досліджень. Учні переглянули демонстрації захоплюючих фізичних дослідів, відвідали онлайн-екскурсії лабораторіями, факультетами ВНЗ.

 

Учителі технологій, трудового навчання Аксьонов О.С. та Сімійон Н.В. протягом тижня провели тематичні уроки для учнів 5 – 11 класів: «Технологія виготовлення  штучних квітів з круп та насіння», «Технологія виготовлення виробів з бісеру», «Технологія оздоблення мозаїкою. Декупажем», «Технологія виготовлення аплікації (з текстильних та природних матеріалів)», «Види розпису у декоративно-ужитковому мистецтві», «Традиційні українські страви у вашій сім’ї».

Учні ознайомилися із різноманітними  техніками виконання виробів, пригадали види природних матеріалів, попрацювали над створенням проєктів  з виготовлення іграшок з паперу, коробок для приправ та спецій. Старшокласники отримали більш складне завдання – створити власний стиль одягу, вони дізналися, що одягатися стильно, це – справжнє мистецтво.

 Учні школи не тільки отримали нові знання, навички, а й цікаво, з користю провели час, проявили свою фантазію, творчість, дізналися про традиційні українські технологічні процеси.

2 перегляди

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page