top of page

Природа навколо нас


20.03.23 – 24.03.23 дистанційному форматі пройшов Тиждень екологічного виховання.

Протягом тижня класні керівники 1 – 11 класів провели виховні години «Вода – джерело енергії», «Екологічна безпека», «Я маю бути природі другом і захисником», «Здорова планета – здорова людина», «Сортуй сміття – збережи планету». Під час заходів діти пригадали визначення поняття «екологія», ознайомилися із взаємозв’язками організмів, повторили правила бережливого ставлення до природи, обговорили правила сортування сміття «Сортуй сміття. Збережи навколишнє середовище!». Дали поради один одному щодо дій людини за для збереження природи, виконали завдання екологічної вікторини «Природа рідної землі». Молодші школярі поринули у лісові пригоди за екологічною казкою «Пригоди лісових друзів. Охорона природи», потім виконали практичні завдання «Земля, повітря, і вода», «Дерево життя», метою яких було закріпити знання дітей про живі організми. Учні середньої ланки обговорили відеоролики ««Природа і людина», «Будь природі другом!», а старшокласники проаналізували та зробили висновки щодо стану екології нашої країні.

 

Протягом тижня учні 1 – 5 класів долучилися до онлайн-виставки малюнків «Природа рідного краю». Своїми малюнками діти показали про те, що людина і природа - дві складові, які не можуть існувати одна без одної. Сонце, земля, рослини, тварини, вода, повітря, безумовно, потбні людині. Талановиті школярі закликали любити природу, оберігати планету, екологію. Тому що, головний обов’язок людини – зберегти природні ресурси, підтримуючи гармонію.

 

22.03.23 для учнів 10 класу пройшов екологічний урок з географії «Ліс – наше багатство», присвячений Міжнародному дню ліса. Учитель Штомпель О.П., підготувала для учнів цікаву інформацію та завдання, під час яких разом з школярами обговорили матеріали присвячені акції «Всесвітнього дня лісового господарства», приділили увагу історії її створення, розглянули відомості щодо використання лісів у виготовленні папіру, карту змін лісового покриву за 2014 – 2022 роки, ознайомилися з найголовнішими лісовими ресурсами нашої країни, які є види лісів, обговорили питання: Чому ліси часто образно називають «легенями» планети? Які ще функції виконують ліси в природі? Яке значення мають ліси для людини?, переглянули тематичні відеоролики «Ліс і Людина», «Лісова природа». Ліси - це невід’ємний дар, який подарувала нам Земля. Ми зобов’язані берегти цей дар, очищати від сміття, бути уважним та обережним користувачами природних ресурсів.

23.03.23 для учнів 5 класів були проведені тематичні уроки з інтегрованого курсу «Пізнаємо природу». Учитель, Помелило О.С., запропонувала учням пригадали, чому саме, ліси називають «легенями планети», діти склали алгоритм дій людини за для збереження природних ресурсів. П’ятикласники розгадали загадки, продовжили прислів’я, переглянули відеоролик, на дошці Jamboard написали поради щодо збереження чистого повітря.

 

20.03.23 Учні 6 – А класу відправилися у цікаву подорож. Так за допомогою ребусу школярі дізналися про те, що вони будуть мандрувати сторінками «Червоної книги України». Перший розділ «Лісові гриби» відкрив для своїх однокласників юний дослідник Кожушко Д., він розповів про рідкісний вид грибів - склеродерма зірчаста, потім учні розподілили запропоновані світлини грибів на отруйні та їстівні. Закодоване у ребусі слово «тварини» розпочало наступний розділ книги, у якому учні дізналися від експерта Терехова М. про те, що найяскравіша тварина класу земноводних – саламандра плямиста, учні впоралися із завданням цього розділу – вдало розпізнали голоси екзотичних тварин. На наступному етапі подорожі «Рослини» науковець Крилов Є. розповів про проведене дослідження щодо рослини цикламен, наголосив на тому, що вона лікує від різних захворювань. Горгян А., Уривкова І. та Пархоменко Є. продемонстрували квіти з побутових відходів та розповіли учасникам мандрівки, що саме надихнуло їх на створення яскравих виробів. Мальовничими пейзажами прикрасили сторінки Червоної книги митці 6 – А - Стецюра М. та Кравченко Д. На завершення подорожі діти мали змогу подивитися відеоролик, створений Золотарьовим Г., у якому учень розповів про екологічні проблеми навколишнього середовища та запропонував шляхи їх вирішення.


3 перегляди

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page