top of page

Я маю право на життя, я мушу гідно жити


03.10.22 – 07.10.22 у дистанційному форматі був проведений Тиждень правового виховання.

Для учнів 1-11 класів класні керівники підготували виховні години «Протидія булінгу в закладі освіти: системний підхід», «Толерантність - це…», «СТОП - булінг», «Що таке булінг?», «Давайте жити в злагоді», «Види булінгу», «Як розпізнати булера серед друзів?», під час яких діти ознайомились з поняттям «булінг», видами проявів булінгу, механізмом реагування на ситуації цькування. Протягом занять, учні виконували вправи: «Тягар емоцій», «Візьми роль на себе», «Толерантна людина», які надали можливість відчути емоційні переживання, виникаючі у жертв булінгу, вчителі наголошували не необхідності бути толерантними один до одного, співчувати тим, хто цього потребує. Вправи «Скринька безпеки», «Вчимося жити разом», допомогли учням скласти правила безпечної поведінки у небезпечних ситуаціях, алгоритм дій у ситуації цькування.

Під час годин спілкування, учні початкової ланки прослухали казку про Скріпку, вірш В. Симоненко «Ти знаєш, що ти - людина?», притчу про лебедів, після чого обговорили зграю птахів, як метафору стосунків в колективі, сім’ї, розглянули ситуації, коли порушуються права дитини, під час рольової гри навчилися визначати правильні варіанти поведінки під час конфліктів, суперечок.

 

03.10.22 – 07.10.22 у дистанційному форматі пройшли тематичні уроки для учнів 5-11 з основ правознавства, інтегрованого курсу «Вступ до історії України та громадянської освіти», предметів «Громадянська освіта» та «Захист України».

Учитель Деркач А.Г. підготувала завдання для учнів 5-10 класів за темами: «Знай права, виконуй обов’язки», «Права дитини», «Великі права маленької дитини». Школярі проаналізували механізм захисту прав дитини, розгледіли українське законодавство, основні нормативні акти України в галузі права. Під час виконання практичних вправ: «Хто може допомогти у захисті твоїх прав», «Очікування», «Міф чи реальність», діти дізналися про міжнародні і українські комітети, організації та служби, які захищають права людей, продекламували вірші за темою уроків, узяли участь у вхідному моніторингу уявлень школярів про проблему права, відповіли на питання вікторини.

Для більш широкого розуміння інформації о правах дитини, учні створили проекти «Великі права маленької дитини» (https://youtu.be/XyaNYfF-jrg), (https://youtu.be/2sU0AXEeftY) та «Що таке права людини» (https://youtu.be/lJRxtzKxutk).

Під час тематичних уроків «Міжнародне гуманітарне право», учитель предмету «Захист України», Аксьонов О.С., запропонував учням 10-11 класів ознайомитися зі змістом Загальної декларації прав і свободи людини, цивільних громадян та військових під час військового стану, з принципами статуту Конвенції ООН, старшокласники склали пам’ятки правових норм, проаналізували життєві ситуації, за допомогою мультимедійних роликів і презентацій.

 

03.10.22 – 07.10.22 протягом тижня для учнів 1-4 класів пройшли тематичні уроки з предмету «Я досліджую світ».

Класні керівники, під час тематичних уроків за темами: «Я - школяр», «Я маю право на навчання», ознайомили учнів з основними правами дитини, вивчили визначення поняття «право», розгледіли його ознаки та види. Під час занять відгадували загадки, брали участь у вікторинах «Подорож у країну прав дитини», переглянули та обговорили мультфільм «Права дитини – щасливе дитинство», виконали вправи «Гра слів», «Асоціативний кущ», «Будь уважним», продекламували вірші, намалювали яскраві малюнки.

 

06.10.22 для учнів 5-Б класу пройшла ділова гра «Зупинимо булінг разом».

Організатори заходу підготували для п’ятикласників багато випробувань. Так, за допомогою ребусу школярі дізналися про тему ділової гри, під час виконання завдання «Шкідливо-корисно» сигнальними карками сигналізували про добрі та погані вчинки, у вправі «Асоціативний кущ» - назвали асоціації до поняття «булінг» на кожну літеру слова, відгадали загадки, склали правильно ввічливі слова. А наприкінці заходу, школярі презентувалиЕмблеми ввічливої людини, писали гасла, які втілювали головну ідею їхніх емблем.


14 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page