top of page

Земля - наш спільний дім

18.03.24 - 22.03.24  у дистанційному форматі були проведенні заходи, присвячені Всесвітньому дню Землі.

Учителі разом з учнями 1-4 класів поговорили про те, як зберегти Землю, зробити її краще. Під час виховної години «Земля – наш спільний дім!» учні розбирали екологічні проблеми, причини їх виникнення, добирали шляхи їх вирішення за допомогою інформації, яку дізналися під час перегляду мультфільму «Планета Земля». Особливу увагу класні керівники приділили проблемам забруднення водойм: океанів, морів, річок, озер.

Учні 2-Б класу, під керівництвом Некрасової О.В., намалювали своє бачення збереження екології. Кращі роботи дітей були представлені на онлайн-виставці «Збережи воду». Хлопці та дівчатка показали, наскільки, важлива вода для всіх людей й, загалом, для планети.

 

Протягом цього тижня Штомпель О.П., Чигирина М.Г., Солонина С.А. – учителі географії та біології підготували для учнів середньої та старшої ланки цікаві тематичні уроки за темами: «22 березня – Всесвітній День Землі», «Всесвітній День води», «Земля наш спільний дім- збережемо його!».

Учні 6 класів, під час уроків географії, виконали інтерактивні вправи, розгадали кросворди. Урок пройшов під гаслом – «А вода - це справжнє диво». Учні поговорили про користь води, необхідність збереження чистоти водних ресурсів за для подальшого життя планети. Для учнів 7-8 класів був проведений вебквест  «Цікаві факти про рослини», присвячений Міжнародному дню ліса. В онлайн-просторі для підлітків були заховані різні підказки, ключ до виходу. Завдяки кмітливості та уважності більшість учнів вдало завершили вебквест і отримали свідоцтва про участь. Здобувачі освіти 9 класів стали учасниками тематичного заходу, на якому представили свої презентації, попрацювали в групах та створили пам’ятку «Правила поведінки у лісі».

Ніколаєнко М.О., Степанова Я.В.  підготували для учнів 6 – Б та 5 – Б класів квести: «22 березня - Усесвітній день Землі», «Земля у фокусі: квест на збереження». Усі завдання діти виконали на інтерактивній платформі Kahoot.

Степанова Я.В., учитель мистецтва, долучила учнів 6 – 8 класів до творчої роботи. Кращі проєкти були представлені на онлайн-виставці малюнків «Захистимо свою планету», присвяченій Усесвітньому дню Землі.

Сімійон Н.В. підготувала тематичні уроки основ здоров’я «Екологічна безпека». Учні 8 класів дізналися про значення поняття «екологічна безпека», з’ясували причини та наслідки забруднення атмосфери, довели необхідність дотримання правил екологічної безпеки, свідомої поведінки на природі. Діти виконали інтерактивні вправи, на дошці Джамборд склали пам’ятку «Як зберегти чисте повітря», навчилися сортувати сміття для використання у майбутньому як вторинну сировину.

Помелило О.С. запропонувала учням 5 класів долучитися до проєктної роботи. Школярі на уроках з інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» презентували свої творчі роботи однокласникам. Діти працювали за різними темами: «Природа і мистецтво», «Фантастична тварина», «Форми, барви і звуки в живій природі», «Живий світ в околицях мого міста/села», «Якщо зникне Сонце, то...» і продемонстрували нестандартний підхід до роботи, креативність і представили цікаві ідеї щодо можливих змін у природі, які можуть виникнути внаслідок необачності людей.

14 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page