top of page

Педрада


09.04.2021 в актовому залі школи розпочалося засідання педагогічної ради за темою: ««Виховання дітей та учнівської молоді в умовах нових стандартів освіти».

1. Доклад «Соціальна компетентність особистості – її складові, умови, засоби формування під час освітнього процесу».

За основною темою педради виступила заступник директора з НВР Помелило О.С., яка висвітлила основні аспекти нормативно-правової бази щодо реалізації Концепції НУШ, запропонувала молодим педагогам виконати вправу «Асоціативний кущ» по словосполученню «сучасний урок», а більш досвідченим колегам – проаналізувати стан реалізації нових стандартів освіти в школі за чотири роки: вказати сильні сторони, можливості та ризик/ небезпеки, які може нести в собі обговорюване явище.

Після презентації творчих робіт групами, доповідач запросила присутніх відвідати шість майстер-класів за трьома напрямками: українська мова та література, математика, англійська мова. Після участі у фрагменті уроку, учасники отримали творче завдання - скласти кластер та презентувати його.

 

2. Майстер-клас із математики.

Назаренко Н.І. та Петровська І.О. запропонували фрагменти уроків математики для початкової і середньої ланки.

Під час проведення фрагменту уроку для 3 класу Наталія Іванівна на практиці показала як легко, цікаво, наочно впроваджувати через увесь урок наскрізну змістовну лінію /тему (підприємливість і фінансова грамотність), формувати підприємницьку компетентність, математичну грамотність.

Інна Олексіївна запропонувала колегам фрагмент уроку для 6 класу, де чітко відстежувався наскрізний виховний процес. Під час виконання математичних дій і розрахунків учасники мали змогу згадати дату народження Кобзаря і видання його творів, скласти анаграми, й, навіть, прочитати фрагмент Заповіту та переглянути малюнки Т.Г. Шевченка.

 

3. Майстер-клас із української литератури.

Пучко Л.М. та Єрешко О.С. запропонували фрагменти уроків української літератури для початкової і середньої ланки.

Лариса Миколаївна перетворила освітній простір у справжню філологічну майстерню, показала присутнім як можна в учнів 4-х класів формувати мовленнєву компетентність, розвивати комунікативні навички, проводити наскрізну змістовну лінію /тему (екологічна безпека та сталий розвиток), під час складання твору-роздуму.

Олена Сергіївна запросила колег, як учнів 5-х класів, до історичної подорожі за допомогою вивчення повісті «Таємниця козацької шаблі» З. Мензатюк. Згадали українські обереги, завітали до різних замків, склали характеристики головних героїв, криголам до поняття «козак»… Здавалося, що дуже легко і цікаво поєднувати історичні події та українські твори, розвиваючи в учнів здатність розмовляти державною мовою, характеризувати видатні постаті історії, формувати повагу до історичного минулого, почуття любові до рідної країни.

25 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page